Self love Journey

Mijn naam is Moreira Paskald. Ik ben allereerst moeder van 3 prachtige kinderen en daarnaast selflove coach, personal coach en motiverende spreker. Binnenkort kan ik hier met trots de titel ‘auteur’ aan toevoegen. Ik ben altijd al een duizendpoot geweest, maar ik was ook altijd erg op zoek naar mezelf. Tegenwoordig omschrijf ik mezelf als een sterke, ondernemende, zorgzame en liefdevolle vrouw. Hier en daar ben ik misschien nog wat onzeker, maar ik leer mijn imperfecties gaandeweg te omarmen.

 

AIs je mij 3 jaar geleden had gevraagd mezelf te omschrijven zou deze beschrijving een totaal andere zijn. Onzekerheid was altijd al een overheersende factor in mijn leven. Als ik in de spiegel keek was ik niet blij met wie ik terug zag staren. Ik had een erg laag zelfbeeld en vond mezelf lelijk. Ik was gebroken, voelde mij nutteloos, doelloos en had geen duidelijke visie. Mijn lage zelfbeeld bracht mij regelmatig in situaties waarbij ik afstand deed van mijn normen en waarden. Hierdoor kwam ik vaak terecht in ongezonde relaties, alleen omdat ik mij geliefd wilde voelen.

Mijn drang om mij geliefd te voelen had te maken met een leegte in mij die ik koste wat het kost wilde opvullen. In mijn ogen was ik zelf niet in staat deze leegte op te vullen, dus zocht ik constant liefde in externe factoren. Door deze gewoonte belandde ik in een vicieuze cirkel en bleef ik situaties aantrekken die niet goed voor mij waren. Op een gegeven moment raakte ik op een punt waarop ik mezelf niet eens meer in de spiegel kon aankijken zonder van mijn eigen spiegelbeeld te walgen. Ik zag de reflectie van een gebroken vrouw die zichzelf volledig was kwijtgeraakt.

Hoewel mijn spiegelbeeld totale gebrokenheid uitstraalde, voelde ik van binnen dat ik andere keuzes moest gaan maken. Ik had geen idee waar ik moest beginnen, maar ik wist wel dat ik mij niet meer constant ongelukkig wilde voelen. Ik wilde af van mijn verdriet en gebrokenheid, al wist ik dat het een zware weg zou worden om af te leggen. Ik had zelfliefde nodig, al had ik op dat moment nog geen idee hoe ik van mezelf moest houden. Het ging niet alleen meer om mijn lage zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde, er waren diepgewortelde trauma’s waarvan ik moest beginnen te herstellen. Dus tijd dat deze vicieuze cirkel werd doorbroken.

 

Het heeft mij ruim 3 jaar gekost om dichterbij mijn ware zelf te komen. Ik heb intensief aan mezelf moeten werken, moest herstellen en helen van mijn eigen keuzes, maar ook van alles wat mij was overkomen in het verleden. Ik was vastberaden om het roer om te gooien! Ik bezocht verschillende seminars en ging in gesprek met meerdere psychologen. Ik stak veel tijd in zelfontwikkeling door o.a. urenlang te lezen en/of naar documentaires te kijken. Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost, maar wat ik er uiteindelijk voor heb teruggekregen is onbetaalbaar. Langzaam maar zeker kwam ik terecht bij de vrouw die ik behoor te zijn en tot op dit moment ontrafel ik elke dag een nieuwe laag van mezelf.

Het is mede dankzij mijn geloof in God dat ik de pijn uit mijn verleden wist om te zetten in kracht. Ik begon anders te kijken naar de nare dingen die ik had meegemaakt en liet mij niet langer leiden door emotie. Ik begon te ontdekken dat er een doel achter mijn pijn zat en het werd mij al gauw duidelijk dat ik alles wat ik had meegemaakt kon inzetten om anderen te helpen. Het werd mij duidelijk dat ik anderen kon begeleiden naar de beste versie van zichzelf!

Selflove Journey is letterlijk een reis van zelfliefde. Het is een combinatie van alle lessen die mijn pad zijn gekruist tijdens de zoektocht naar de vrouw die ik hoor te zijn. Het is alles wat ik onderweg ben tegengekomen, alles waar ik naar op zoek was en alles wat ik nodig had om te kunnen ontwikkelen. Het is de reden dat ik vandaag de dag in staat ben mijn opgedane ervaringen te delen met een ieder die een soortgelijke zoektocht is gestart en wellicht de weg is kwijtgeraakt. Deze ervaringen heb ik inmiddels weten om te zetten in producten en diensten die ik wil inzetten om samen met anderen tot de belangrijkste kern te komen.

 

Ik mag mezelf inmiddels ervaringskundige noemen en weet als geen ander hoe het voelt om jezelf kwijt te raken in allerlei omstandigheden. Ik weet hoe verkeerde keuzes, liefdesverdriet of faalangst ertoe kunnen leiden dat je gewoon even niet meer weet wie je bent. Ik weet hoe jeugdtrauma’s onbewust kunnen doorwerken naar je volwassen leven. Ik weet hoe overweldigend het moederschap kan zijn en welk effect dit kan hebben op je gemoedstoestand. Als moeder van drie weet ik ook hoe zwaar het kan zijn om alle ballen omhoog te moeten houden en tegelijkertijd alle rollen en maskers in stand te houden zonder je te laten kennen. In een maatschappij als deze kan de druk behoorlijk hoog oplopen. Het is een logisch gevolg dat velen onder deze druk bezwijken. Dit is een grote motivatie voor mij geweest om Selflove Journey in het leven te roepen. Er zijn veel vrouwen die zichzelf o.a. om één of alle van bovenstaande redenen opnieuw moeten leren ontdekken en liefhebben. Hoe ik hierin kan bijdragen, lees je onder kopje Selflove Journey Women.

Ik heb nooit geweten wat zelfliefde inhield. Als kind vond ik mezelf nooit mooi genoeg. Ik was te donker, mijn haar was niet stijl genoeg en mijn lichaam zag er niet uit zoals ik dacht dat het eigenlijk hoorde. Dat ik mezelf niet kon identificeren met vrouwen die ik terugzag in magazines en overige media heeft hier de nodige bijdrage aan geleverd. Mijn zelfbeeld als kind is één van de grondredenen die mij ertoe heeft gezet de doelgroep van Selflove Journey te splitsen.

De aanpak die mannen nodig hebben wijkt ontzettend af van de aanpak bij vrouwen. Vrouwen hebben vaak tijdens het opgroeien net iets meer sturing meegekregen dan mannen. Het wordt meisjes aangeleerd wie of wat ze moeten zijn wanneer ze later groot zijn. Kleine dingen zoals de aanschaf van poppen en kinderwagens of keukentjes om te kokkerellen, dragen onbewust bij aan het vormen van een vrouw en de ‘taken’ die daarbij komen kijken. Bij mannen gebeurt dit een stuk kleinschaliger. Er wordt vaak niet stilgestaan bij het feit dat kleine jongetjes die opgroeien tot mannen ook moeten leren hoe ze op zoek kunnen gaan naar zichzelf. Hen wordt niet geleerd wat ze waard zijn en hoe ze zichzelf het best kunnen presenteren.

De mannen in mijn leven hebben mij laten zien wat zij nodig hebben om een man te kunnen zijn. Het is mij duidelijk geworden dat er ook bij mannen behoefte is aan herstel, zelfliefde en coaching. Ik heb veel mannen ontmoet die net als ik te kampen hebben gehad met jeugdtrauma’s, maar niemand heeft ze geleerd hoe ze kunnen werken aan herstel of hoe ze kunnen helen. Ze hebben geen idee wat zelfliefde inhoudt en zijn zich er überhaupt niet van bewust dat zelfliefde niet alleen een ‘vrouwending’ is. Dit is wat er o.a toe heeft geleid dat ik een ‘male version’ van Selflove Journey heb ontwikkeld. Lees hier meer over onder kopje Selflove Journey Men.

Ik heb geleerd niet langer bang te zijn voor de lessen die mij hebben gevormd en dit juist in te zetten als motor om bij te dragen aan de groei van anderen. Dat is mijn grootste motivatie en ook meteen hetgeen waar mijn kracht in zit. Selflove Journey is een open en eerlijk proces en kan soms best intens zijn. Tijdens de reis zal je snel ontdekken dat alle bloed, zweet en tranen voor de volle 100% waard zal zijn. Vanuit mijn eigen ervaringen heb ik de mogelijkheid kunnen creëren om anderen te helpen. Selflove Journey is voor iedereen die op zoek is naar zichzelf en hier hulp bij kan gebruiken. Boek vandaag nog een gratis intakegesprek of kom een keer langs op onze events en retreats.

Ik ben er nog niet. Sterker nog, het blijft een proces van groei en ontwikkeling waar ook ik met vallen en opstaan doorheen zal moeten. Ik zou liegen als ik zeg dat het makkelijk is, maar dat het de moeite waard is, kan ik garanderen. De ervaring die ik heb opgedaan maakt dat ik ondertussen al behoorlijk wat stappen heb gemaakt. Achter de schermen werk ik hard aan mijn eerste boek, zit ik om de tafel voor enorm toffe samenwerkingen en werk ik aan verschillende podcasts. Het groeiproces is in volle gang en ik zit op de eerste rang om te zien hoe ook ik opbloei tot de vrouw die ik wil zijn – maar vooral hoor te zijn! Tot die tijd zal ik je liefhebben vanaf de plek waar ik nu sta. Ik zie je op reis, de reis die leidt naar jezelf. Je ware zelf!

Prijzenlijst

Vakgebied

  • Coaching

Locatie

Rotterdam, Nederland